miércoles, 30 de abril de 2014

Amanida Cèsar

Ingredients de la recepta de l'Amanida Cèsar:
  • Per a 4 persones:
    • Enciam variats
    • 1 pit  de pollastre 
    • 150 grs. de formatge
    • 4 llesques de pa de motlle
    • 4-5 filets d'anxova en oli
    • 2 rovells d'ou
    • 2 dents d'all
    • 1 cullaradeta de tàperes
    • 1 cullaradeta de mostassa
    • 1/4 cullaradeta cucharadita de salsa anglesa
    • suc de 1/2 llimona
    • sal
    • oli verge extra
    • pebre
Elaboració de la recepta de l'Amanida Ensalada César:
Cou el pit de pollastre en un casso amb abundant aigua, una mica de sal. Cou durant 20 minuts. Fes daus amb el pit de pollatre i reserva.
Fes daus amb el formatge i posa'ls en un bol junt amb els daus de pollastre. Incorpora 3 cullarades de la vinagreta i barreja bé. Per altra banda, talla el pa en daus i dora'ls en una paella amb una mica d'oli.
Troceja les fulles d'enciam netes i escurregudes.
Per a preparar la vinagreta, pica els dents d'all i les anxoves i picals en un morter. Afegeix els rovells d'ou, remou bé i ves incorporant a poc a poc l'oli d'oliva fins a obtenir una pasta de consistència similar a la maionesa. Afegeix el suc de la llimona, la salsa anglesa, la mostassa i un pessic de sal. Remou bé i reserva.
Prepara l'Amanida Cèsar posant al mig l'enciam, damunt els dauets de pollastre i de formatge i els costrons de pa. Rega amb la vinagreta i decora amb les tàperes.
La versió més extensa és que fou creada per un xef italià anomenat Alex Cardini, que tenia un restaurant anomenat "Caesar's Place", a Tijuana (Mèxic). Es diu a més a més que amb aquesta amanida va guanyar un concurs de cuina allà a Tijuana, gràcies a la seva original vinagreta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario